Rodinný dom Prievidza

Návrh novostavby rodinného domu
Pôdorys 1. nadzemného podlažia
Pôdorys 2. nadzemného podlažia
Vizualizovaný model
Zadanie pre návrh rodinného domu znelo: „chceme bývať v blízkosti rodičov a chceme mať firmu hneď po ruke.“.... a tak vznikla táto škica. Elipsovité nádvorie je otočené na juh, keďže z každej strany číhajú zvedavé oči susedov. Z každej strany chránené hmotou domu, aby mali jeho majitelia na slniečku úplné súkromie. Z ulice je na prízemí nezávislý vstup do veľkej vstupnej haly. Keďže je to rodinná firma, vstup je riešený cez garáž, alebo cez spojovací mostík a tak tam môžu iba príslušníci rodiny. Napriek tomu sme je hmotu trošku naklonili a odlíšili, aby bol kľud rodinného bývania nezameniteľný. Návšteva doň vojde okolo presklennej kuchyne s barovým pultom do slnkom zaliatej obývačky, kde je v noci aj priestor pre založenie ohňa v rodinnom kozube. V návrhu je nezávisle oddelená nočná časť pre deti a rodičov.

Autor: Igor Bachetti
Architekt: Igor Bachetti,
Miesto: Prievidza
Status: zrealizované, zmenené investorom
Projekt: 2001